2020-11-26 08:07:14• hírek • Szatmár.ro

Több mint 50 fiatal társadalmi beilleszkedését támogatja a megyei tanács

Fotó: Szatmár Megyei Tanács Facebook-oldala
Fotó: Szatmár Megyei Tanács Facebook-oldala

Szerda délután tartotta rendes havi ülését a Szatmár Megyei Tanács. Noha ez alkalommal az alelnök(ök) megválasztása lekerült az asztalról, de a tanácstagoknak így is bőven volt miről dönteniük.

A megyei tanácsosok megszavazták például a ”Suntem alături de TINE(ri)!” elnevezésű EU-s pályázat önrészét. „A programban résztvevő fiatalok szociális tanácsadásokon vehetnek részt, amely segíti majd őket a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben, illetve az őket ért traumák feldolgozásában. Ugyanakkor a pályázat 32 fiatal lakhatását is támogatná addig ameddig az anyagi helyzetük nem stabilizálódik” – ismertette a pályázat részleteit a megyei tanács. A pályázat összértéke 4.225.294 lej, a megvalósításában pedig részt vesz a Kolozs Megyei Szociális és Egészségügyi Igazgatóság, a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság és a Kolozs Megyei Regionális Felnőttképző Intézet. A program megvalósítási ideje 36 hónap.



A Szatmár Megyei Tanács továbbá hozzájárul az alárendeltségébe tartozó Szatmár Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ (CJRAE) „WE TRANSFER…Educating for democracy” elnevezésű projektjének a megvalósításához és az ehhez kapcsolódó nem várt költségekhez. A projektnek megfelelően a CJRAE öt tanácsadó tanára Oslóban vesz része egy társadalmi és iskolai beilleszkedést felölelő továbbképzésen, majd hazatérve workshop formájában továbbadhatják az ott tanultakat, amelyből majd egy Art-Catalog kiadványt is készítenek, amit online formában az érintett szülők és gyerekek is megkapnak. A projekt összértéke 15.250 euró Áfával együtt, amely a SEE 2014-2021 támogatási rendszerben nyert finanszírozást, a megvalósítására pedig 2020. december 1. és 2021. november 30. között kerül sor – olvasható a projektről szóló tájékoztatóban.


Mindezek mellett a szerdai tanácsülésen letette hivatali esküjét az RMDSZ-es csapatot erősítő Gál Gyöngyi is, aki Nagy Szabolcsot váltja a testületben.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: